WordPress plugin ontwikkeling

Een WordPress plugin die compleet aansluit op jouw vragen en wensen? Wilje Online kan voor jouw website een eigen en unieke WordPress plugin ontwikkelen. Aanpasbaar en volledig op maat gemaakt.

Mogelijkheden

Een plugin kun je zien als een bepaalde functionaliteit op je website. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch inplannen van een afspraak of het laten zien van je portfolio.

In WordPress zijn heel veel plugins te vinden. En de mogelijkheden van plugins lijken eindeloos. Maar als je tegen de mogelijkheden van een plugin aanloopt en merkt dat het niet volledig aansluit bij jouw wensen en behoeftes, dan kun je er ook voor kiezen om een WordPress plugin op maat te laten maken. Custom WordPress plugin noemen we dat.

Om de tafel

Het ontwikkelen van een WordPress plugin begint bij het vaststellen van jullie vraagstuk. Wat mis je op je website en hoe kan een plugin daar straks verandering in brengen?

Het kan zijn dat je al ervaring hebt met plugins of WordPress-websites en dus precies weet wat je mist. Het kan ook zijn dat je een leek bent en juist op zoek bent naar advies. Dit is dan ook de eerst stap: samen kijken we naar jouw wensen en eisen. Zodat wij straks een passende plugin kunnen creëren voor jou.

Functioneel ontwerp

Als we weten wat jouw spiksplinternieuwe plugin straks moet kunnen, kunnen we starten de eerste versie van de plugin.

Dit noemen we het functioneel ontwerp. Een plugin bestaat uit een serie van ingewikkelde codes. Deze tekst plat in een Word-document ga jij jouw nieuwe plugin niet kunnen beoordelen. Daarom maken we eerst een functioneel ontwerp. We gaan pas verder als jij het functioneel ontwerp 100% hebt goedgekeurd.

Kleuren, vormen en lettertypes

Zodra jij het teken geeft, gaan wij aan de slag met het design van de plugin. Hierbij houden we natuurlijk rekening met jouw huisstijl.

Zodat je nieuwe plugin volledig aansluit bij de rest van jouw website. We houden rekening met de kleuren, vormen en lettertypes die bij jouw website en look and feel horen.

De plugin die hieruit rolt noemen we het visuele ontwerp. Dit is een prototype van de plugin, zodat we samen kunnen kijken of jouw eigen WordPress plugin werkt. En je kunt de plugin bijvoorbeeld presenteren aan collega’s.

Ontwikkelen & installeren

Als iedereen tevreden is, dan gaan we de plugin volledig integreren op je website. We zorgen ervoor dat de code volledig kloppend is, zodat jij niet de techniek in hoeft te duiken.

We installeren de plugin op je website en zorgen ervoor dat de plugin op de plekken komt waar ‘ie moet komen. Vervolgens zullen we nog even een testrondje doen, voordat de nieuwe plugin live kan. En volop kan worden gebruikt.

Eigen WordPress plugin laten ontwikkelen?
Daag ons uit. Als je durft.