In gesprek met oud-werkgever Richard Hofsink

Wat doe je als de eigenaar van het bedrijf waarvoor je werkt, vraagt of jij en je collega een eigen onderneming willen starten met behulp van zijn bedrijf? Wiljan en Jeroen besloten ervoor te gaan. Laura sprak Richard Hofsink, eigenaar van Bldsprk, over de bijzondere start van Wilje Online en hun samenwerking.

Bldsprk is was* een onderneming uit Zwolle die zich enerzijds focust op de adviserende en strategische kant van communicatie en anderzijds op vormgeving. Richard: “Toen ik voor mezelf begon, werd vormgeving pas nét op de computer gedaan. Vormgeving, websites en applicaties ontwikkelen. Jeroen en Wiljan hebben zich dat in de jaren bij Bldsprk eigen gemaakt.”

Nieuwe plannen

In 2017 begint het te knagen bij Richard. Het team van Bldsprk blijft zich uitbreiden en bij uitbreiding komt een hoop extra geregel kijken. En daarnaast biedt zich een constante stroom van werk aan. Maar is dat wel wat Richard wil? “Ik wilde mezelf meer concentreren op onze kernkwaliteiten. We stonden op een kruispunt waarbij ik misschien nóg een persoon moest aannemen. En dan werd het team nóg groter? Ik kreeg een ander idee.”

 

We zijn niet met elkaar getrouwd. Dat houdt de samenwerking scherp

 

In de zomer van 2017 gaan de heren om tafel en stelt Richard, Jeroen en Wiljan op de hoogte van zijn plannen. “Ze waren verrast toen ik hun vroeg of ze voor zichzelf wilden beginnen. Van Jeroen wist ik dat hij graag wilde ondernemen. En ook in Wiljan zag ik een eigen baas. Daarnaast was de samenwerking tussen die twee goed in balans. We trokken de deur achter ons dicht, gingen allemaal op vakantie en lieten het bezinken. En al snel kreeg ik een appje: ze gingen ervoor.”

Bijzondere samenwerking

Richard richt zich, nu de heren volop in bedrijvigheid zijn met Wilje Online, met zijn onderneming weer meer op de adviserende kant. “Ik ga in gesprek met (potentiële) klanten. Het stuk web development neem ik hier nog steeds in mee. Hebben klanten hier behoefte aan dan werken we samen met Wilje Online. Daarnaast onderhouden ze de websites van mijn opdrachtgevers.”

“We zijn niet met elkaar getrouwd. Dat houdt de samenwerking scherp. We willen tenslotte allemaal goed werk afleveren. Doordat de heren een deel van het werk mee konden nemen, hadden ze een mooie basis om mee te starten. Ik kijk natuurlijk niet langer meer over hun schouder mee, maar ik zie wel dat ze het goed aanpakken met z’n tweeën.”

* Sinds maart 2019 is bldsprk onderdeel van Bredewold communicatievormgevers.


Geschreven door:

Laura de Bruijn

Laura schrijft, yogaat en drinkt haar koffie zwart. Momenteel zit ze in India.